5 juni 2009

Chokladbollar a´la elin

Istället för att fundera över vad jag ska bli när jag blir stor (läs: om jag valt rätt kurser inför höstterminen) och istället för att stressa mig hög över hur jag ska lyckas förena nytt jobb, sommarstudier, semester, familj, hushållsarbete och en gnutta egentid från och med nästa vecka så har jag stuckit huvudet i sanden och bakat chokladbollar med Mio för en planerad myskväll. Även denna gång blandade jag chili och ingefära i degen (eller kallas det chokladbollssmet?) och måttade dessutom.
Så för Marianne och andra intresserade lyder receptet på dubbel sats som följer:
6 dl havregryn (jag har bara testat med fiberberikade)
2 d strösocker
200g smör/margarin
6 msk kallt kaffe
1 tsk vannilinsocker
1 tsk chilipulver
1 tsk ingefära på burk

1 kommentar:

  1. Tack så mkt!!
    Här tror jag att jag funnit ngt till produktutvecklingen av dessa..... :-)
    http://www.santamaria.se/servlet/se.daddy.sm.web.servlets.ProductServlet?a=0&p=p1c&c=1&s=9&id=5633
    /Marianne

    SvaraRadera