14 november 2009

Chokladtryfflar med chili

Efter så mycket köttfärs som jag handskats med idag skulle man nästan kunna tro att det är köttbullar, men icke! Goda, goda tryfflar, men tyvärr alldeles för få för att vara värda besväret. Jag ska nog hålla mig till olika kolavarianter istället, men man ska ju aldrig säga aldrig! Det ska bli spännande att se vad Mattias tycker.

Om någon känner för att smaka så lyder receptet som följer, för det 15-tal som jag åstadkommit bjuds inte bort i första taget! Det är förresten en modifiering av ett recept jag hittade på Internet men som inte innehöll färsk chili.

200 gram mörk choklad
1 dl vispgrädde
1 tsk honung
25 gram smör
1/2 röd färsk chili

Hacka chilin och blanda med grädde och honung i en kastrull, koka upp. Ställ åt sidan med lock på och finhacka chokladen. Koka upp gräddblandningen igen och sila bort chilin medan blandningen hälls över chokladen i en (mixer-)bunke, tillsätt smör. Mixa med mixerstav (matberedare eller liknande fungerar säkert också) tills allt blandats. Ställ på kylning i kylskåp ca 1/2 timme, rulla sedan bollar och doppa i kakao. Förvara kallt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar